Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Η Intel αντιγράφει την ιδέα του iPhone!

Δυό νέες συσκευές κατασκευασμένες από την Intel έκαναν την εμφάνισή τους στο Ultramobility Κeynote. Η πρόκειται για μια συσκευή που μοιάζει πάρα πολύ στο iPhone της Apple και μια δεύτερη συσκευή τύπου Clamshell η οποία φαίνεται ιδιαίτερα χρηστική και πρακτική σε αντίθεση με την "αντιγραφή" του iPhone όπως πολλοί χαρακτηρίζουν την άλλη συσκευή. Οι συσκευές αυτές θα κυκλοφορήσουν στην αγορά πιθανότατα μέσα στο 2008 και τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.




Αυτή είναι η πρώτη εικόνα της πρώτης συσκευής η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα x86 (32bit) iPhone βασισμένο στο Montevina. Όπως όλα δείχνουν, το πληκτρολόγιό του είναι το διπλάσιο από αυτό του iPhone και μπορεί να αναδιπλώνεται στο μισό της αριστερής ή της δεξιάς πλευράς της οθόνης, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει εύκολα με τα δάκτυλα. Επίσης, το πληκτρολόγιο δεν καλύπτει τις ενδείξεις τις οθόνης, κάνοντας έτσι την πλοήγηση του πολύ πιο εύκολη ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να πληκτρολογηθεί κάτι χωρίς να διακόπτεται καμία τρέχουσα διαδικασία.




Η δεύτερη συσκευή είναι τύπου clamshell (αναδιπλoύμενη/με πορτάκι) με πολύ χρηστικές εξωτερικές οθόνες. Πέρα από τις σχεδιαστικές αλλαγές του όμως, δεν έχει καμιά διαφορά στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, αφού και αυτό είναι ένα x86 πλήρες PC, αλλά σε σχεδιασμό που παραπέμπει περισσότερο σε κινητό τηλέφωνο παρά σε pocket pc. Το εσωτερικό της συσκευής διαθέτει ένα πλήρες πληκτρολόγιο και μια οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: